Carbon // Designår: 1995

En vigtig del af mit arbejde og arbejdsprocesser er, at udfordre nye teknologier og materialer. Stille spørgsmål og være nysgerrig, afsøge grænser og lave eksperimentelle prototyper samt mere skulpturelle engangs-installationer. Igemmen eksperimenter sker fornyelsen og innovation

See more…

Hvad er en stol, og hvordan vi bruger den som sidderedskab på jobbet  eller i hjemmet.

I årtusinder har mennesket næsten udelukkende betjent sig af symmetriske sidderedskaber, og det er på trods af at mennesket og dets gerninger, ikke altid er symmetriske.

De fleste af os gør ting bedre med den ene end med den anden, hvilket bla. giver sig til udslag i vores siddestillinger, der bestemt ikke er symmetrisk.

Den bedste siddestilling er altid den næste, og en stol skal efter min opfattelse være åben og rummelig for forskellige siddestillinger og ikke fastlåse kroppen, når vi sidder.

Jeg skabt en stol som er asymmetrisk, som er mit bud på en stol til jobbet og hjemmet.

Stolen var mit afgangsprojekt fra 1995 fra Kunstakademiets Designskole, som var et forsøgs- og udviklingsarbejde i materialet fiberkomposit som konstruktionsmateriale. Jeg var nysgerrig på, hvad en stol var for et sidderedskab.

Stolen blev indkøbt af Die Neue Sammlung – The International Design Museum München

Prototype // On Off

Fotograf // Søren Nilsen